[ad_1]

خودروهایی که قیمت بازار آنها بالای ۸۰۰ میلیون تومان باشد، از دید قانون‌گذاران، نامتعارف هستند و باید هزینه‌های جانبی شامل بیمه بدنه اجباری پرداخت کنند.

خودروی متعارف و نامتعارف، با نرخ دیه ارتباط دارد و مبحث لوکس و غیرلوکس را شامل نمی‌شود. نرخ دیه برای سال ۱۴۰۳ تغییر کرده است و به همین دلیل نیز قیمت خودرو متعارف در سال ۱۴۰۳ با سال ۱۴۰۲ متفاوت خواهد بود. طبق قانون، اگر قیمت خودرو کمتر از ۵۰% نرخ دیه ماه حرام باشد، متعارف محسوب می‌شود و در غیر اینصورت، نامتعارف است.

از آنجایی که نرخ دیه ماه حرام در سال ۱۴۰۳ معادل یک میلیاردو ۶۰۰ میلیون تومان تعیین شده، بنابراین قیمت خودرو متعارف در سال ۱۴۰۳ معادل ۸۰۰ میلیون تومان است. پس اگر قیمت روز خودرو براساس نظر کارشناس، بیشتر از ۸۰۰ میلیون تومان باشد، به آن خودرو نامتعارف می‌گوییم.

قانون بیمه خودروهای غیر متعارف چیست؟

بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث که در شهریور ۱۳۹۸ به تصویب رسید، خودروها از نظر پرداخت خسارات مالی به ۲ دسته خودروهای متعارف و غیر متعارف تقسیم شدند.

اگر خودروی متعارف با بیمه شخص ثالث کامل (پرداخت الحاقیه سال ۱۴۰۳) داشته باشید، در صورت تصادف با خودروی نامتعارف بیمه شخص ثالث شما موظف به پرداخت حداکثر ۸۰۰ میلیون تومان خسارت مالی است و مابقی مبلغ خسارت باید توسط بیمه بدنه راننده خودرو نامعتارف پرداخت شود. البته در سال جاری اعتراضات کارشناسان دادگستری و راننده‌های خودروهای نامتعارف و همچنین افزایش شدید قیمت خودروهای داخلی باعث شد تا قانون بیمه تصادف با ماشین گران‌قیمت به شرح ذیل تغییر کند.

بر اساس تغییراتی که به‌تازگی در قانون بیمه خودروهای نامتعارف داده شده، فرمول خودرو نامتعارف که در بالا به آن اشاره شد دیگر مبنای محاسبه نیست و برای محاسبه خسارت این خودروها از تبصره‌های زیر استفاده می‌شود:

  • حداکثر سقف خسارت بیمه خودرو نامتعارف برابر با همان نصف دیه کامل در ماه‌های حرام است.
  • بیمه‌گر خودروی مقصر موظف است خسارت مالی وارد شده به خودروی نامتعارف را تا سقف میزان خسارت مشابهی که به گران‌ترین خودروی متعارف پرداخت می‌شود، جبران کند.
  • اگر راننده مقصر بیمه شخص ثالث نداشته باشد، از فرمول خودرو نامتعارف قبلی برای پرداخت خسارت استفاده خواهد شد.
  • درصورتی‌که قطعات انواع گران‌ترین خودروهای موجود در بازار اختلاف قیمت داشته باشند، کارشناس بیمه باید گران‌ترین قطعه را ملاک محاسبه خسارت قرار دهد.
  • اگر خودروی نامتعارف قطعه‌ای داشته باشد که نمونه آن در گران‌ترین خودروی متعارف موجود نیست، قیمت قطعه مشابه را ملاک قرار می‌دهند.

برای درک بهتر تغییرات قانون خسارت خودروهای غیر متعارف، به این مثال توجه کنید:

فرض کنید یک پراید با مرسدس بنز مدل بالا تصادف کند. اگر چراغ مرسدس بنز بشکند و ارزش این قطعه، ۱۰۰ میلیون تومان برآورد شود، بیمه ثالث خسارت ۱۰۰ میلیون تومانی پرداخت نمی‌کند؛ بلکه قیمت چراغ یک خودروی ۸۰۰ میلیون تومانی (مثلا دنا پلاس یا ام‌وی‌ام X22) را می‌پردازد. مالک مرسدس بنز باید، باقی‌مانده‌ی خسارت را از بیمه بدنه‌ی خودش مطابه کند.

بیمه بدنه برای خودروهای نامتعارف اجباری است

اردیبهشت ۱۴۰۲، احسان مومنی، معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران، عنوان کرد:

بیمه بدنه برای خودرو‌های نامتعارف اجباری است و در تصادفاتی که خودرویی نامتعارف باشد، می‌بایست از بیمه بدنه همان خودرو برای جبران خسارت استفاده شود.

این شرایط طبیعتا هزینه‌ی اضافی برای مالکان خودروهای بالای ۸۰۰ میلیون تومان دارد. امروزه برای یک مدل چینی مثل ام‌وی‌ام X55 که به قیمت ۱/۳ میلیارد تومان توسط شرکت مدیران خودرو فروخته می‌شود، امسال حدود ۱۰ میلیون تومان هزینه‌ی بیمه بدنه وجود دارد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱ رای



[ad_2]

Source link

امتیاز دهید post
‫0/5 ‫(0 نظر)